EURO
1
  • EURALL
    100.58 -0.40%
  • EURTRY
    34.94 0.06%
  • EURMKD
    61.55 0.01%
  • EURRSD
    117.15 0.02%
  • EURUSD
    1.08 0.10%
  • EURGBP
    0.86 -0.07%
  • EURCHF
    0.98 -0.05%
  • EURSEK
    11.68 -0.04%

Tüm Haberler

Reklam Alanı
Kosova Türk İş Adamları Derneği İlk İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi
Ekonomi
Priştine’de yeni kurulan Kosova Türk İş Adamları Derneği, bugün ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, çok sayıda Türk iş adamının yanı sıra Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarından (STK) temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Pegasus Havayolları Müdürü Adnan Akçay, STK’ların toplum üzerindeki etkileri, diğer ülkelerdeki başarılı örnekler ve birlikte hareket etmenin gücü ve önemine işaret ederken derneğin geleceğine yönelik iyi temennilerini ve destek mesajlarını ifade etti. Kosova Türk İş Adamları Derneği’nin kuruluş amaçlarına değinen Hakan Eren, derneğin bölgedeki Türk iş adamlarını bir araya getirme, iş birliği ve dayanışmayı artırma hedeflerini vurguladı.  Ardından Levent Dinç, derneğin planladığı faaliyetler ve projeler hakkında bilgi sundu. Toplantı, üyelerin birbirleriyle tanışması ve fikir alışverişinde bulunmasıyla devam etti.  Katılımcılar, toplantının son derece verimli geçtiğini ve derneğin bölgedeki Türk iş dünyasına önemli katkılar sağlayacağını belirttiler. Kosova Türk İş Adamları Derneği Hakkında Kosova Türk İş Adamları Derneği, Kosova’daki Türk iş dünyasını temsil eden ve iş adamlarının karşılıklı işbirliği ve dayanışmasını teşvik eden bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek, üyelerine iş geliştirme, ağ kurma ve eğitim fırsatları sunarak, bölgedeki ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Dernek Türkiye’den Kosova’ya gelen iş adamları ve firmaların bilgilendirilmesi ve gerektiğinde yerel ve ulusal sanayi odalarıyla koordinasyonun sağlanması gibi önemli görevleri üstlenmektedir. İletişim: Adres: Rruga Tringe Smajli Nr 16 Priştina Kosova (Swiss Diamond Otel karşısı) İletişim: +38349518478 Mail: [email protected]
4 saat önce
0
Devamını Oku
Kurti, Batı Balkanlar ve AB Zirvesine Katılmak İçin Karadağ’a Gitti
Siyaset
Dinar Görüşmesi Başarısız Sonuçlandı
Siyaset
Kosova ve Sırbistan baş müzakerecilerinin bugünkü Dinar konulu toplantısı da anlaşmaya varılmadan sona erdi. Kosova Başmüzakerecisi Besnik Bislimi, önceki toplantılardaki pozisyonlarından geri adım atan Sırp tarafının, yeni öneriler getirmesiyle toplantının başarısız olmasına neden olduğunu söyledi. Sadece bugün değil, son görüşmelerin yapılmaması gerektiğini söyleyen Bislimi; üçüncü görüşmeden bu yana Sırp tarafından olumlu bir hareket gelmediğini belirtti. Görüşmeden sonra Bislimi şöyle konuştu:  “Bu konuyu görüşmemizin artık mantıksız, çünkü Sırbistan  çözüm bulmak için ilgi göstermiyor. Bu, bizzat Lajçak’ın da tespitidir. Lajçak, taraflar yapıcı olmaya hazırlık gösterdiğinde ve yapıcı öneriler teslim ettiğinde bir diğer görüşmeyi örgütlemeye hazır olacağını söyledi.”  AB karargahındaki bugünkü görüşme dokuz saat kadar sürdü. Bu, Dinar konusunun görüşüldüğü yedinci toplantıydı. Kosova baş müzakerecisi Bislimi, Sırp tarafının tutumlarından vazgeçtiğini kanıtladığını belirterek, resmi Belgrad'ın Brüksel'e gönderdiği tekliflere ilişkin tutumunu bir gün önce değiştirdiğini belirtti. Diğer yandan Sırp Başmüzakerecisi Petar Petkoviç, başarısız görüşmeler için Kosova tarafını sorumlu tutu. Avrupa geçici önerisinin ele alınmasının gereğine rağmen Petkoviç, Sırp tarafının yeni önerileri getirdiğini ve altı öneride bulunduğunu itiraf etti. Petkoviç, “müzakerelere kapıyı kapatmadığını” ve Sırp tarafının her zaman görüşmeye devam etmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.  
5 saat önce
0
Devamını Oku
Reklam Alanı
Priştine Üniversitesi’nde Diploma ve Evraklar Türkçe de Verilsin
Eğitim
Kosova Meclisi Eğitim Komisyonu’nun "Hasan Prishtina" Priştine Üniversitesi’nin yeni tüzüğünün onaylanmasına ilişkin toplantısında Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Enis Kervan, Priştine Üniversitesi bünyesinde diploma ve diğer evrakların Türkçe de verilmesini talep etti. Enis Kervan sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim Bakanı, Priştine Üniversitesi Rektörü ve yetkililerinin de katıldığı toplantıda; Kosova Anayasası, Diller Yasası, Toplulukların Çıkarlarının Korunmasına yönelik Yasa ve Yüksek Öğretim Yasasının bu kurumda da ana dilimizi kullanmaya olanak sağladığını ve bu hakkımızın bu tüzük ile uygulanmasını talep ettim.  Başta Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olmak üzere, Priştine Üniversitesi bünyesinde Arnavutça bölümlerinde okuyan topluluk öğrencilerin de kendi ana dillerinde diploma ve evraklara sahip olma haklarının olduğunu vurguladım. Talebimizin bakanlık tarafından çıkarılacak olan idari talimatlar ve üniversitenin diğer düzenlemeleri ile tüzüğün 74.Maddesi 2. Fıkrası ile belirlenerek uygulanmasını talep ettim. Toplantıda talebimi destekleyen ve yasaların uygulanarak topluluk haklarının kullanılmasına destek olacaklarını ve bu düzenlemeyi üniversite tüzüğüne ait bakanlık ve üniversite mevzuatına ekleyeceklerini belirten Eğitim Bakanımız Nagavci'ye bir daha teşekkürlerimi sunarım.”
6 saat önce
0
Devamını Oku
Büyükelçiler ve Misyon Başkanları KFOR ile Kosova'nın Güvenliğini Görüştü
Siyaset
Osmani’ye Danimarka Başbakanı Frederiksen’den Avrupa Konseyi Üyeliğine Destek
Siyaset
Slovakya Başbakanı'na saldırı: Karnından vuruldu
Sizden Gelenler
Slovakya Başbakanı Robert Fico, hükümet toplantısı çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Başbakan Fico'nun hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Slovakya Başbakanı Robert Fico, ülkenin Trencin bölgesinde yer alan Handlova kasabasındaki Kültür Evi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında silahlı saldırıya uğradı. Slovakya'da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Fico karnından yaralandı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildi.  Saldırgan birkaç el ateş ettikten sonra polis tarafından yakalandı. Saldırının ardından karnından yaralanan Fico, Handlova kasabasındaki bir hastaneye kaldırıldı ve bu sırada bilinci açıktı. HAYATİ TEHLİKESİ VAR Fico, Handlova Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından daha üst düzey bir tesise nakledildi. Hayati tehlikesi bulunan Fico'nun helikopterle Banska Bystrica Hastanesi'ne nakledildiğini öğrenildi. Fico’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “R. Fico bugün suikasta uğradı. Birçok kez vuruldu ve şu anda hayati tehlikesi bulunuyor. Şu anda helikopterle Banska Bystrica'ya naklediliyor çünkü Bratislava'ya (başkent) ulaşması acil müdahale gereği çok uzun sürecek. Önümüzdeki birkaç saatte durumu netleşecek.” DÜNYADAN SALDIRIYA TEPKİLER  Çok sayıda AB lideri Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya düzenlenen saldırıyı kınadı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya platformu X'te alçak saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi: "Bu tür şiddet eylemlerinin toplumumuzda yeri yok ve en değerli ortak çıkarımız olan demokrasiye zarar verir. Düşüncelerim Başbakan Fico ve ailesiyle birlikte" diye ekledi.
9 saat önce
0
Devamını Oku
İşsizlik ve Hayat Şartları, Vatandaşlarımızın Karşılaştığı En Önemli Beş Sorun Arasında
Diğer
Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü (IRI) geçtiğimiz günlerde Balkan ülkeleriyle ilgili bir rapor yayınladı. Rapor 5 Şubat - 4 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu rapora göre, ülkenizin karşı karşıya olduğu en önemli sorunların neler olduğu sorulduğunda vatandaşlarımızın %29'u işsizliğin, %28'i hayat şartlarının, yüksek fiyatların ve diğer sorunların olduğunu açıkladı. Kosovalıların gördüğü bir diğer sorun ise %7 ile yolsuzluk, %6 ile göç, %5 ile sağlık ve diğer sorunlar. Bu raporda IRI, ankete katılanların cevaplarına dayanarak Kosova vatandaşlarının karşılaştığı en önemli 5 sorunu sıraladı. İlk sırada %29 ile işsizlik, %28 ile hayat şartları, yüksek fiyatlar % 7 ile yolsuzluk, %6 ile göç ve %5 ile sağlık yer alıyor. Kosova'da işsizliğin vatandaşların %46'sı tarafından büyük bir sorun olarak görüldüğü 2022 yılıyla karşılaştırıldığında, bu yıl bu durumun azaldığı göze çarpmaktadır. Bu arada, Hükümetin öncelikli olarak ele alması gereken konuların hangileri olması gerektiği sorusuna Kosovalıların %25'i hayat şartlarını, yani yüksek fiyatları belirtti; bunun ardından vatandaşlarımızın %24'ü, işsizliğin hükümetin öncelikleri arasında olduğunu ve bu önceliklere yolsuzluğu, sağlığı, göçü, yoksulluğu, ekonomiyi, eğitimi vb. dahil ettiler Bu cevaplara dayanarak IRI, Kosova Hükümeti için şu beş önceliği tespit etti: Hayat şartları, yüksek fiyatlar %25, işsizlik %24, yolsuzluk %7, sağlık %7 ve göç %6.
13 saat önce
0
Devamını Oku
Savunma Bakanı Maqedonci İngiltere Ziyaretinde
Siyaset
Son 24 Saat İçerisinde Dokuz Aile İçi Şiddet Vakası
Diğer
Diğer Haberler Yükleniyor...
© 2006 - 2024 Kosova Haber. Tüm Hakkları Saklıdır..

Designed and Developed by: Dmarketing