EURO
1
  • EURALL
    99.73 0.18%
  • EURTRY
    37.81 0.29%
  • EURMKD
    61.55 -0.24%
  • EURRSD
    117.05 -0.13%
  • EURUSD
    1.11 0.31%
  • EURGBP
    0.84 -0.12%
  • EURCHF
    0.94 -0.05%
  • EURSEK
    11.32 -0.03%
  • EURAUD
    1.65 -0.11%
Reklam Alanı

Devlet Yöneticilerimiz Kosova Polisi’nin Çalışmalarını Takdir Etti

Devlet Yöneticilerimiz Kosova Polisi’nin Çalışmalarını Takdir Etti
6 Eylül 2024, 15:26

0 dk

Kosova Polisi kuruluşunun 25. yıldönümünü farklı etkinliklerle kutluyor. Bu vesileyle düzenlenen törene en yüksek devlet yetkilileri, Kosova Polisi’nin (KP) üst düzey yöneticileri yanı sıra Kosova, bölge ve ötesinden güvenlik teşkilatlarının ileri gelenleri de katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova Polisi’nin ülkedeki en güvenilir kurumlardan biri olmaya devam ettiğini söyledi.

Osmani, emniyetimizin yaptığı çalışmalarının düzen ve hukukun hakim olduğu bir toplum inşa etmek için önemli olduğunu ifade etti.

"6 Eylül, Polisimiz için önemli bir an; sadece kurumun kutlaması değil, aynı zamanda düzenin, güvenliğin ve egemenliğimizin koruyucusu olarak görev yapmış ve hizmet etmeye devam eden kadın ve erkeklerin fedakarlıklarının anıldığı bir gün. Polis, çeyrek asırdır devletimizin en güvenilir ve önemli kurumlarından biri olmaya devam ediyor. Çalışmalarınız düzen ve huzurun hakim olduğu bir toplumun inşasında önemlidir. " dedi Osmani.

Cumhurbaşkanı ayrıca, görevi başında canlarından olan 23 polisi ve Banjska'da öldürülen son polis Afrim Bunjaku'yu hatırladı ve buradaki cesaretlerinin herkese ilham verdiğini kaydetti.

"Görevi başında canlarını feda eden polislerden bahsetmeden Kosova Polisi'nden bahsedemeyiz. Görevi başında öldürülen 23 polisin sonuncusu, cesaretiyle hepimize ilham veren Afrim Bunjaku'dur. O, pek çok kişiyle birlikte ülkemiz için en büyük fedakarlığı yaptı. Özgürlük uğruna canını veren herkesin mirası, siz Kosova Polisi mensuplarının her gün taşıdığı değerlerde yaşıyor." şeklinde konuştu Cumhurbaşkanı Osmani.

Kosova Polisi’nin gelişmeye devam etmesi ve giderek karmaşıklaşan bir ortamda yeni tehditlere yanıt vermeye hazır olması gereğini dile getiren Osmani, "Kriz ve zorluklar zamanlarında, mümkün olduğu kadar çok fedakarlıkla inşa edilen devletimizin güvenliği için kararlı kalmalısınız." diye vurguladı.

Başbakanı Albin Kurti ise kuruluşundan bu yana Kosova Polisi’nin AGİT'ten ve suç soruşturmaları eğitimi için uluslararası yardım programı ICITAT'tan ortaklarımız ve müttefiklerimizden destek aldığını vurguladı.

Başbakan, ülke polisinin başarılarından gurur duyduğunu ve minnettar olduğunu ve dürüstlük, haysiyet ve yasalarımıza dayanan profesyonel bir yanıtla hizmet etmenin, emniyetin daha da güçlendirilmesi gereken yönler olduğunu ifade etti.

"Sırbistan'ın başını çektiği suç gruplarının son üç yılda peş peşe düzenlediği saldırılarda ve özellikle geçen yıl 24 Eylül'de Zveçan'a bağlı Banjska’da düzenlenen terör saldırısında ülke polisinin icraatları, hukukun üstünlüğü, vatandaşların hayatlarının, devlet egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasında profesyonellik ve cesaretli mücadeleyle sonuç alınabileceğini kanıtladı." dedi Kurti.

Başbakan, Kosova devletinin bir başarı örneği olmaya devam ettiğini kaydetti.

Kurti, Kosova hükümetinin polise her türlü ihtiyacında nasıl destek verdiğini açıklarken, savunma ve güvenliğe yatırım yapmanın barış ve düzene yatırım yapmak olduğunu vurguladı.

Bu arada İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, polislerimizin sürekli özverisinin, bugün Kosova Polisi’ni vatandaşlarımız için en güvenilir kurum haline getirdiğini, profesyonelce kurulmuş, iyi eğitimli emniyetimizin Kosova'yı tehdit eden her türlü tehlikeye karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi. 

Svaçla, 25 yıl önce, halkımızın özgürlük uğruna verdiği uzun ve zorlu fedakarlıkların ardından, ülke için zamanın gereği olan Kosova polis teşkilatının kurulduğunu bir kez daha hatırlattı.

Yorumlar (0)

Yorum kurallar'ını okudum ve Onaylıyorum

Yorum Kuralları

  • Kullanıcıların birbirlerine karşı saygılı olması zorunludur.
  • Üyelerin birbirlerine yaptığı ırkçı, cinsiyetçi, homofobik ve küfürlü yorumlara müsamaha gösterilmeyecektir. Böyle durumda yorumlara müdahale edilecektir.
  • Kullanıcılar tarafından gelen, insanların dini inancına, ırkına, etnik kökenine, yaşına, sosyal durumuna, siyasi görüşüne, cinsel yönelimine, fiziksel durumuna göre kişilere veya belirli gruplara karşı nefrete teşvik edici, şiddet içeren, provokatif, aşağılayıcı içerik ve yorumları yayınlamama hakkını Kosova Haber saklı tutmaktadır.
  • Birey, kurum, kültür veya toplumları küçük düşürücü, küfür, aşağılama veya argo ifadelere izin verilmemektedir
  • Daha sağlıklı bir tartışma ortamının olması için yapılan yorumlarda kullanıcılar, diğer kullanıcıların inançlarına ve görüşlerine saygı göstermeleri zorunludur.
  • Yorumlarda büyük harf kullanılmamalıdır.
  • Site içerisindeki yorumlar Türkçe olmalıdır.
  • Herhangi bir ticari amaç ya da telif hakkı içeren yorumlara izin verilmeyecektir.
  • İnsanları kışkırtan, saldırgan bir kullanıcı adı seçilemez.
  • Spam mesajlar göndermek yasaktır. Aynı ve benzer mesajlar birden fazla kere gönderildiğinde de müdahale edilecektir.
© 2006 - 2024 Kosova Haber. Tüm Hakkları Saklıdır..

Designed and Developed by : Dmarketing