EURO
1
  • EURALL
    98.77 0.00%
  • EURTRY
    37.61 0.00%
  • EURMKD
    61.62 0.00%
  • EURRSD
    117.01 0.00%
  • EURUSD
    1.10 0.00%
  • EURGBP
    0.84 0.03%
  • EURCHF
    0.94 0.03%
  • EURSEK
    11.39 0.00%
  • EURAUD
    1.62 0.00%
Reklam Alanı

Öğrenciler Tabletlerine Kavuşmak Mutluluğunu Yaşadı

Öğrenciler Tabletlerine Kavuşmak Mutluluğunu Yaşadı
5 Ekim 2024, 22:56

0 dk

"Kosova'da Türkçe Eğitimde Teknolojik Atılım" projesi kapsamında bugün (05.10.2024) Prizren’de Türkçe Türkçe birinci sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı gerçekleştirerek dijital dünyaya ilk adımlarını atmaları için destek olundu.

Gerçekleşen törende; Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, milletvekillerimiz Enis Kervan ve Fidan Brina Jılta, Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zafer Sağlam, T.C. Priştine Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Veysel Erdel, KDTP Genel Sekreteri Varol Bekteş, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala ve çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci yer aldı.

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, bu projeye destek veren herkese, başta T.C. Dışişleri Bakanlığı , T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Eğitim Müşaviri Veysel Erdel, Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala' ya ve emeği geçen tüm paydaşlara en içten teşekkürlerini ifade ederken 5 yıldır devam eden bu projenin Türkçe eğitim kalitesine olumlu yansıdığını söyledi.

“Hep birlikte, çocuklarımızın eğitim hayatına dokunarak, onları daha parlak bir geleceğe taşıyoruz. Çocuklarımızın bu tabletlerle başarılı bir eğitim hayatı sürdüreceğinize inanıyor, başarılar diliyoruz. Amacımız, geleceğin ihtiyaçlarına uygun, donanımlı bireyler yetiştirmek ve teknolojiyle eğitimi daha da güçlendirmektir.” dedi Bakan Damka.

Tüm eleştirilere rağmen KDTP’nin Türkçe eğitimden el çekmeyeceğini belirten Damka, Türkçe eğitimin bittiği bir yerde Türk Toplumu’ndan bahsetmek nerde ise mümkün olmadığını söyledi. 

Bu yıl Türkçe lise mezun olan tüm öğrencilerin Türkiye’de üniversitelere kaydını yaptığını, liselere de tüm öğrenciler yanı sıra ilkokullarını Arnavutça bitiren 10’dan fazla öğrenci de Türkçe kaydını yaptığını vurgulayan Bakan Damka, bunun da Türkiye kurumlarıyla ortak hareket etmekle sağlandığını belirtti.   

Ebeveynlerin Türkçe Eğitime güvenerek ne kadar doğru bir adım attıklarını göreceklerini belirten Damka; okumak isteyen herkese destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

T.C. Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı; diline, kültürüne sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için çocuklarını Türkçe eğitime veren ebeveynlere teşekkür ederken onlarla gurur duyduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti bu yıl ilk kez, YTB ve YÖK bursları dışında, Türkiye’deki 9 üniversitede harçlarını ödemeden lise mezunlarına yüksek öğrenimlerini devam etmek fırsatı sağladığını söyleyen Büyükelçi Angılı, bu ve buna benzer desteklerin Türkiye’den devam edeceğini vurguladı. 

Kosovalı Türk gençlerden anadillerine verdikleri önem yanı sıra Arnavutça olduğu gibi yabancı dillere önem vermesi gereğine işaret eden Büyükelçi Angılı, Kosova Türk Toplumu’nun varlığının sürdürülmesinde gösterilen kararlılığı takdir ettiğini vurguladı. 

Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala, Kosova’da Türkçe Eğitime gösterdikleri güven nedeniyle ebeveynlere teşekkür ederken öğrencilerimizin akıllı tahta, tablet, burs, eğitim setlerine hemen kavuşmak imkanının önemine işaret etti. Öğrenci-veli-öğretmen iş birliği kurulmasının ne denli önemli olduğuna vurgu yapan Kala; Türkiye kurumları ve KDTP yetkililerine eğitime verdikleri destekler için teşekkürlerini ifade etti.

Selamlama konuşmalarından sonra Prizren’in 6 ilkokulundan Türkçe birinci sınıf öğrencileri tabletlerini hazır bulunan yetkililerin ellerinden aldılar. 

"Kosova'da Türkçe Eğitimde Teknolojik Atılım" projesi kapsamında tablet dağıtımı töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorumlar (0)

Yorum kurallar'ını okudum ve Onaylıyorum

Yorum Kuralları

  • Kullanıcıların birbirlerine karşı saygılı olması zorunludur.
  • Üyelerin birbirlerine yaptığı ırkçı, cinsiyetçi, homofobik ve küfürlü yorumlara müsamaha gösterilmeyecektir. Böyle durumda yorumlara müdahale edilecektir.
  • Kullanıcılar tarafından gelen, insanların dini inancına, ırkına, etnik kökenine, yaşına, sosyal durumuna, siyasi görüşüne, cinsel yönelimine, fiziksel durumuna göre kişilere veya belirli gruplara karşı nefrete teşvik edici, şiddet içeren, provokatif, aşağılayıcı içerik ve yorumları yayınlamama hakkını Kosova Haber saklı tutmaktadır.
  • Birey, kurum, kültür veya toplumları küçük düşürücü, küfür, aşağılama veya argo ifadelere izin verilmemektedir
  • Daha sağlıklı bir tartışma ortamının olması için yapılan yorumlarda kullanıcılar, diğer kullanıcıların inançlarına ve görüşlerine saygı göstermeleri zorunludur.
  • Yorumlarda büyük harf kullanılmamalıdır.
  • Site içerisindeki yorumlar Türkçe olmalıdır.
  • Herhangi bir ticari amaç ya da telif hakkı içeren yorumlara izin verilmeyecektir.
  • İnsanları kışkırtan, saldırgan bir kullanıcı adı seçilemez.
  • Spam mesajlar göndermek yasaktır. Aynı ve benzer mesajlar birden fazla kere gönderildiğinde de müdahale edilecektir.
© 2006 - 2024 Kosova Haber. Tüm Hakkları Saklıdır..

Designed and Developed by : Dmarketing