EURO
1
  • EURALL
    98.55 0.00%
  • EURTRY
    37.03 0.00%
  • EURMKD
    61.52 0.00%
  • EURRSD
    117.02 0.00%
  • EURUSD
    1.08 0.00%
  • EURGBP
    0.83 0.01%
  • EURCHF
    0.94 0.00%
  • EURSEK
    11.47 0.00%
  • EURAUD
    1.63 0.00%
  • Anasayfa
  • Siyaset
Reklam Alanı

Orhan Lopar’ın Üyeliği Sonlandı-YTHP Başkanı Karalamakla Gündemde Kalmaya Çalışıyor

Orhan Lopar’ın Üyeliği Sonlandı-YTHP Başkanı Karalamakla Gündemde Kalmaya Çalışıyor
25 Haziran 2023, 09:57

0 dk

Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, basın bildirisinde uzun süreden beri parti ve yöneticilerini hedef alan bazı çıkar odaklı taraflar konusunda halkı bilgilendirdi. Parti üyesi Orhan Lopar’ın davranışlarından dolayı Tüzük gereği üyeliğinin tamamen sonlandığını bildiren Fikrim Damka; “bireysel bir partinin başkanının”, KDTP’nin yaptıklarını karalamak ve eleştirilerle gündemde kendini tutmaya çalışmakla suçladı.

KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka’nın basın açıklamasını olduğu gibi aktarıyoruz:

“Değerli basın mensupları, geçen bu 4 yıl zarfında her sene sonu, yıllık Parti çalışma değerlendirmelerimizi yapmak üzere sizlere bildiri verdik.

Bu defa yıllık değerlendirmemizi yine yıl sonuna doğru yapacağımızdan, bugünkü bu basın bildirimizi, önümüzde yaklaşan Parti seçimleri takvimimizi açıklamak, hem de uzun süreden beri partimizi ve yönetimimizi hedef alan bazı çıkar odaklı taraflar konusunda halkımızı bilgilendirmek için sizlere açıklamayı uygun gördük.

-Malumunuz üzere uzun bir süreden beri üzerinde çalıştığımız Yeni Bir Parti Tüzüğü kabulünü Merkez meclisi toplantımızda bu yılın 19 Mart’ında gerçekleştirdik ve kabul edildiği günden itibaren artık Yeni Tüzük yürürlüğe girmiştir. Yeni tüzüğümüzün getirdiği bazı yenilikler, şahsi hesaplar yapanları rahatsız etmiş olacak ki tüzüğün meclisten kabul görmemesi ellerinden geleni yapmalarına rağmen (ki bunların arasında meclis üyelerine bire bir baskı da dahil) Tüzük meclis üyelerinin çoğunluk oylarıyla geçti ve yürürlüktedir.

- Parti yönetimini devraldığımızdan kısa bir süre sonra şahsi hırs ve hesaplar peşinde koşan kişiler tarafından sosyal medyalarda yer alan ve açılan sahte hesaplardan etrafımızı kirletmeye, çalışmalarımızı küçük düşürmeye yönelik, bu sahte adreslerden yayınlanan her türlü yazılı ve görsel karalama ve iftiralara maruz kalmamıza rağmen bu güne kadar hiçbir şekilde cevap vermedik. Cevap vermememizdeki amacımız zaten halkımızın kafasını karıştırmakla ve algı yaratmaya çalışan bu kişilere cevap yazarak halkımızın kafasını daha da karıştırmamaktı. Suç işlediklerini bile bile suça devam eden bu şebeke ve yanlılarının hesabını zamanla bir taraftan yasal yollarla çözme, diğer yandan da asılsız suçlara cevap vererek değil aksine kendi çalışma ve gerçekleştirdiğimiz projelerimizle siz değerli halkımıza hizmet etmek ve parti programımızda öngördüğümüz vaatleri yerine getirmekti.

Çünkü sahte adreslerle karalama çabaları ve halkımızı bölmelerle uğraşanların, açtıkları kuyuya kendilerini düşürecek, kendi asıl yüzlerini ve niyetlerini ortaya çıkaracak ve bir gün adaletin önünde hesap vereceklerini herkes çok iyi bilmelidir.

Partimizde gecesini gündüzüne katan kimlerin, kimler tarafından hedef alındığı ve ne için alındığı ortadadır.

- Bundan yaklaşık 4 sene önce skandal bir kasetle ortaya çıkan ve parti Disiplin komisyonumuzu aldatmaya yönelik, komisyona davet edilip icap etmeyen ve konunun mahkeme sürecinde olduğunu komisyona yazılı bildirip parti üyesi Orhan Lopar’ın kendi verdiği beyannameye istinaden o dönem üyeliğinin mahkeme süreci sonuçlanana kadar askıya alındığını, fakat komisyona verdiği beyanın aksine o dönem tarihlerinde sürecin mahkemede olmadığını, dolayısıyla Disiplin komisyonunu, partiyi aldatmaya yönelik beyanda bulunmaktan, son zamanlarda da Partinin Tüzük ve bazı şubelerimiz hakkında gerçek dışı haber yaymak ve yayınlamak, halkın kafasını karıştırıp aldatma ve kandırmaya yönelik bütün bu davranışlarından dolayı Tüzük gereği üyeliğinin tamamen sonlandığını bildirmek isterim.

-Bir diğer konu ve aynı şekilde bugüne kadar hiçbir şekilde cevap verme ihtiyacı dahi duymadığımız, sırf şahsi çıkarı için kurulmuş, şubeleri dahi bulunmayan, bireysel bir partinin başkanının, partisini kurduğu günden beri kendi çalışma ve projeleriyle değil, sadece bizlerin yaptıklarını karalamaktan, siyasi showlarla meşgul olmaktan, eleştirilerle gündeme kendini tutmaya çalışmaktan bir adım öne geçemeyen, son yerel seçimlerde amacının yarıştırdığı 4-5 kişiyi değil kendini çıkarları için belediye meclisine yerleştirmek olduğuna artık herkes şahit olduğu. Partimizde görev aldığı sürede, dönemin belediye başkanı tarafından müdürlük görevinden alınan ve sabırsızlığı, hırsları yüzünden olayı kişiselleştirip, kendi emelleri için parti kurup kendini görevlere yerleştirerek ve yalnızlaşan bu şahsın yöneticilerimize saldırmaktan başka bir işe yaramadığını, çaresizlikten bocaladığını, siyasi çıkmazlara gireceğini kendisi de bilmekte ve tükendiğini ileriki günlerde halkımız da daha yakinen görecektir. Sosyal medyada son yaptığı bir paylaşımına cevap niteliğinde değil, ama halkımızı bilgilendirmek amaçlı Milli bayramımız olan 23 Nisanı bile saptırarak konu alan şahsa cevabımız şudur, Kosova Türklerinin yegane partisi ve Anavatan Türkiye cumhuriyetinin muhatap aldığı parti KDTP’dir,

Dolayısıyla Milli bayram vesilesi ile Türkiye’den ve Kosova devletinden gelen üst düzey yöneticiler 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Partimizin daveti üzerine gelmekteler. Partimiz bu kutlamalarda Kosova devletinin sağladığı bütçeden hiçbir maddi çıkar elde etmezken sadece tecrübelerine dayanarak Organizasyonda görev almıştır, kaldı ki sağlanan maddi destekten Kosova Türk Dernekler Federasyonu destek almıştır, bu da raporlarda açıktır.

-Bu vesile ile son olarak şunu da bildirmek isterim ki Parti yöneticilerimiz aynı azim ve kararlılıkla Tüzüğümüz ve Parti programımızın öngördüğü şekilde çalışmalarına devam edip, toplumumuzu yanlış yönlendirmeye çalışanları yine muhatap almayarak ve cevap vermeyerek, sadece halkımızın beklenti ve çıkarları doğrultusunda çalışmalarına süratle devam ederek, yeni dönemde yeni çalışma programımızla toplumumuzun karşısına çıkacağız."

Yorumlar (0)

Yorum kurallar'ını okudum ve Onaylıyorum

Yorum Kuralları

  • Kullanıcıların birbirlerine karşı saygılı olması zorunludur.
  • Üyelerin birbirlerine yaptığı ırkçı, cinsiyetçi, homofobik ve küfürlü yorumlara müsamaha gösterilmeyecektir. Böyle durumda yorumlara müdahale edilecektir.
  • Kullanıcılar tarafından gelen, insanların dini inancına, ırkına, etnik kökenine, yaşına, sosyal durumuna, siyasi görüşüne, cinsel yönelimine, fiziksel durumuna göre kişilere veya belirli gruplara karşı nefrete teşvik edici, şiddet içeren, provokatif, aşağılayıcı içerik ve yorumları yayınlamama hakkını Kosova Haber saklı tutmaktadır.
  • Birey, kurum, kültür veya toplumları küçük düşürücü, küfür, aşağılama veya argo ifadelere izin verilmemektedir
  • Daha sağlıklı bir tartışma ortamının olması için yapılan yorumlarda kullanıcılar, diğer kullanıcıların inançlarına ve görüşlerine saygı göstermeleri zorunludur.
  • Yorumlarda büyük harf kullanılmamalıdır.
  • Site içerisindeki yorumlar Türkçe olmalıdır.
  • Herhangi bir ticari amaç ya da telif hakkı içeren yorumlara izin verilmeyecektir.
  • İnsanları kışkırtan, saldırgan bir kullanıcı adı seçilemez.
  • Spam mesajlar göndermek yasaktır. Aynı ve benzer mesajlar birden fazla kere gönderildiğinde de müdahale edilecektir.
© 2006 - 2024 Kosova Haber. Tüm Hakkları Saklıdır..

Designed and Developed by : Dmarketing